AKAAN KANSALLISET SENIORIT RY

                _______________________________________________ 

Puheenjohtajan palsta

Jälleen on vuosi vaihtunut ja päivän valoisa aika alkaa lisääntyä kohti kevättä mentäessä.

Myös meidän ihmisten olisi hyvä löytää hyvä mieli ja valoisa asenne itsellemme.  Viime vuosi toi meille lukuisia epämiellyttäviä yllätyksiä elämäämme.  Kuitenkin voimme olla onnellisia siitä, että saamme elää rauhassa ja ilman pelkoa, vaikka joudummekin jonkin verran tinkimään elintasostamme.  Meidän vaikeuksiamme ei voida edes verrata niihin kärsimyksiin, jotka kohtaavat ukrainalaisia järkyttävän sodan keskellä.

Viimeiset pari kolme vuotta olemme joutuneet elämään eriasteisten rajoitusten vallitsemassa ympäristössä.  Kaikkina aikoina emme ole voineet vapaasti tavata edes lähimpiämme.  Tämä aika on osoittanut meille sen kuinka tärkeä asia läheisten, ystävien ja tuttavien tapaaminen ja heidän kanssaan yhdessä aikaa viettäminen  on meille jokaiselle.

Ihmisillä on itsessään sisäänrakentunut tarve sosiaaliseen kanssakäymiseen toisten samankaltaisten ihmisten kanssa. Valitettavasti näin pitkä yhtäjaksoinen rajoitusten aika on vieraannuttanut meitä kodin ulkopuolisista yhteyksistä ja saattaa herättää haluttomuutta lähteä yhteisiin kohtaamisiin. Nyt kun korona-ajan rajoituksista on päästy eroon ja meillä on mahdollisuus jälleen normaaliin elämiseen, meillä on patoutunutta tarvetta yhteisiin tilaisuuksiin.  Meidän on vain voitettava tämä vieraantuminen ja kyettävä ylittämään kotoa lähtemisen kynnys ja osallistua yhteisiin kohtaamisiin toistemme kanssa.

Kaikki nämä rajoitukset ovat ahdistaneet myös Akaan kansallisten senioreiden toimintaa.

Olemme toki kyenneet myös näinä aikoina rajoitusten sallimissa rajoissa järjestämään joitakin yhteisiä retkiä erilaisiin kulttuuritapahtumiin. Toimintamme keskeiset osat kerhot ja ryhmätoiminnat olivat keskeytyneenä hyvin pitkän ajan.  Nyt rajoitusten väistyessä myös Akaan kansalliset seniorit käynnistävät täysimittaisesti toimintansa.  Kaikki kerhot ovat käynnistyneet, jäsenistön yhteiset kuukausitapahtumat on aloitettu.  Myös matkat, retket, teatteri- ja konserttivierailut ovat jälleen entiseen tapaan toiminnan keskeisiä painopisteitä.  Toivomme, että jäsenistö löytää sille tarjotut aktiviteetit ja harrastusmahdollisuudet ja osallistuvat suurin joukoin yhteiseen toimintaan.

Uuden vuoden nyt alettua voimme katsoa tulevaisuuteen hieman luottavaisemmin ja paremmin odotuksin, sillä seurattuani julkista viestintää, näyttää tulevaisuus kehittyvän valoisampaan suuntaan.


Toivotan kaikille jäsenillemme terveyttä ja hyvinvointia vuonna 2023.

 

Puheenjohtaja